Biografie

Met haar warme stemgeluid en haar krachtige popsongs, vol verrassende harmonieën en verhalende teksten neemt ze je mee naar haar belevingswereld.

Lisa Roth is een 22-jarige singer/songwriter, geboren en getogen in Amsterdam. Al van jongs af aan volgde ze zang- en pianolessen en begon ze met het schrijven van eigen muziek. In haar tienerjaren timmerde ze aan de weg door mee te doen aan verschillende talentenjachten en muziekprojecten. Zo won ze in 2011 het Koninklijk Concertgebouw Concours en stond ze in 2015 stond ze in de finale van Kunstbende. Na het behalen van haar middelbareschooldiploma aan het Montessori Lyceum Amsterdam heeft ze een jaar lang de vooropleiding aan de Dutch School of Popular Music (DSOPM) gevolgd. In dit jaar heeft ze veel geleerd over songwriting en productie. Sinds September 2017 studeert ze Jazz & Pop zang aan het Utrechts Conservatorium. Door veel te experimenteren binnen verschillende muziekgenres heeft ze goed kunnen verkennen wie ze is als songwriter en zangeres. Ook kan ze haar brede kennis inzetten tijdens het geven van zanglessen en workshops.

Het afgelopen jaar is ze druk bezig geweest met het vormen van haar eigen band bestaande uit toetsen, gitaar, drums, basgitaar en achtergrondzang. Nu werkt ze toe naar de opnames van haar afstudeerportfolio, dat in Mei 2021 zal worden opgenomen in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, wat voelt als thuiskomen voor haar. Binnenkort zal ze een crowdfunding aankondigen om dit project te kunnen realiseren.